Gruia Dufaut

(LADY LAWYER) NU RENUNȚA NICIODATĂ LA ȚELUL PE CARE ÎL AI

(LADY LAWYER) NU RENUNȚA NICIODATĂ LA ȚELUL PE CARE ÎL AI

Dernière mise à jour: 28 novembre 2019


Prin urmare, sunt un om ale cărui acțiuni sunt fundamentate pe valorile pe care încerc să le insuflu și echipei mele: pasiunea, corectitudinea, sinceritatea si rigoarea. Cred ca o frază care mă definește foarte bine este „Nu renunța la țelul pe care îl ai !”

În opinia mea, caracterul unui om transpare și din felul în care își face meseria. În cazul meu, parcursul profesional a fost influențat în mare măsură de cel personal, iar activitatea pe care o desfășor de mai bine de 28 de ani în România este motivată de dorința de a oferi ajutor celor care au nevoie de el.

Dincolo de profesie, ce ar mai trebui să știe despre dumneavoastră cineva care nu va cunoaște ?

Desigur, toate planurile noastre de viitor au legătură cu nevoile clienților și cu evoluțiile din piața avocaturii.

Cabinetul are o bună vizibilitate în comunitatea de business din țară, în special cea francofonă, iar aceasta se datorează în primul rând echipei de avocați care au o bună pregătire teoretică și practică și care au fost implicați în numeroase tranzacții din diverse sectoare. Aceasta experiență le oferă suficiente resurse pentru a face față oricăror solicitări venite din partea clienților. De aceea, unul dintre principalele planuri de viitor privește consolidarea echipei, atât prin atragerea de noi talente, pe cât posibil cu o dublă formare juridică, cât și prin extinderea ariilor de intervenție.

Care sunt planurile de viitor ale Cabinetului?

Nicăieri în Europa nu curge lapte și miere pentru investitori în contextul internațional actual. De aceea, un sfat pe care îl dăm clienților noștri este să analizeze temeinic piața înainte de a face o investiție și să îndrăznească să inoveze. De securizarea investiției ne ocupam noi.

Investițiile străine sunt în siguranță, dreptul proprietății este respectat, ca și libera circulație a capitalurilor.

Romania este în continuare o țară favorabilă investițiilor străine, datorită fiscalității încă atractive, facilităților acordate investitorilor, dar și dimensiunii acestei piețe, bogăției resurselor și nevoilor mari de investiții din numeroase sectoare: de la servicii medicale până la industria prelucrătoare. Apoi, lucru foarte important, legislația românească – chiar dacă perfectibilă și cu o dinamică accentuată – este una compatibilă cu normele europene.

Ce sfaturi aveți pentru firmele străine care vor să investească în România?

Consider că dacă motivația este suficient de puternică, în România există potențial de reușită în orice domeniu. Multe s-au făcut în ultimii 30 de ani și multe sunt în continuare de făcut. Trebuie doar să vrei să reușești și să ai tenacitatea de a trece de la vorbe la fapte.

Susțin repatrierea valorilor romanești, pentru că am încredere în capacitatea compatrioților mei de a reveni în țară pentru a-și folosi experiența dobândită peste hotare într-un scop inovator și durabil.

Când am revenit în România la începutul anilor 90, am găsit un mediu propice dezvoltării avocaturii de business, iar de-a lungul timpului am reușit să pun bazele unui cabinet de avocatură care ajută investitorii să își dezvolte afacerile. Sunt, deci, dovada vie că printr-un efort susținut, România este un mediu propice în care se pot crea premisele unui viitor mai bun pentru noile generații.

Sunteți o prezență activă în mediul de afaceri străin din România, dar și un susținător al inițiativelor de repatriere a valorilor românești. Ne puteți spune mai multe despre aceasta?

Nu știu dacă putem vorbi neapărat despre o diferență atât de mare între femeile avocat și bărbații avocat. În România nu se pune neapărat problema unei inegalități flagrante între genuri. În avocatură, femeile sunt astăzi majoritare, din punct de vedere numeric. Totuși, ceea ce eu consider că ar trebui îmbunătățit este felul în care femeile se raportează la ele-însele din punct de vedere profesional și la felul în care se sprijină unele pe altele. Avocatura presupune perseverență și capacitatea de a depune un efort susținut care, de multe ori, trebuie să continue și în timpul liber. De aceea, cred că un lucru foarte important pentru viitoarele avocate este interiorizarea celor trei valori fundamentale: rigoare, disciplină și sinceritate, alături de un cod etic imuabil pe care și-l pot construi doar învățând din fiecare experiență. În ceea ce mă privește, consider că o femeie care își dorește să facă o carieră de succes trebuie să posede de la început o solidă formare profesională, o capacitate foarte bună de relaționare și abilități de comunicare, care să o ajute să atragă o clientelă cât mai diversificată.

Ce credeți că ar trebui să se schimbe în felul în care societatea noastră percepe femeile avocat? Ce sfaturi le-ați da femeilor care se pregătesc să intre în profesie ?

Dezvoltarea tehnologică rămâne, de asemenea, o provocare care ne stimulează nu numai să ne ridicăm la nivelul așteptărilor clienților, ci să fim cu un pas înaintea celorlalți. Eficiența și un dialog constructiv cu clienții noștri, sunt două condiții sine qua non ale Cabinetului.

De-a lungul timpului, împreună cu echipa mea, am încercat să răspundem unui număr cât mai mare de solicitări venite din partea investitorilor, inovând și specializându-ne în domenii variate: achiziții si fuziuni, achiziții publice, drept imobiliar, dreptul muncii, concurență, GDPR și data protection, litigii sau proprietate intelectuală.

Avocatura de business presupune o adaptare continuă la dinamica legislativă și la condițiile socio-economice și politice. Avocații trăiesc la intersecția provocărilor în România. Pe de o parte, ei se confruntă cu instabilitatea și impredictibilitatea legislativă binecunoscută, iar pe de altă parte există provocările fiecărui proiect ce le este încredințat de client și care trebuie finalizat în cele mai bune condiții legale și practice. Nu în ultimul rând sunt provocările inerente profesiei și evoluțiilor din piața avocaturii.

După 28 de ani de experiență în România mai există provocări pentru dumneavoastră în contextul economic actual? Care sunt acestea?

Consider că esența oricărei relații de lungă durată este comunicarea clară și eficientă, care aduce cel mai important element, din punctul meu de vedere, în relația cu un client… încrederea !. Un atu semnificativ pentru mine este cunoașterea sistemului legislativ român și a celui francez. Acest lucru ne ajută, pe mine si pe avocații din echipa mea, să prezentăm clienților o viziune mai amplă asupra situației cu care se confruntă, iar asta îi ajută să înțeleagă mai bine contextul legislativ în care se situează. De asemenea, capacitatea de a analiza o problematică dintr-o dublă perspectivă ne-a facilitat relaționarea cu antreprenorul român orientat spre Occident, care își dorește o clientelă multiculturală.

Din experiența dumneavoastră, care sunt elementele esențiale ale relației pe care o aveți cu clienții?

Sur le même sujet

Abonnez-vous à notre newsletter

Merci de cocher la case suivante pour vous abonner à notre newsletter

Gruia Dufaut & Associés ne communique jamais via gmail ou des services de messagerie publique.

Restez vigilant face au phishing :

- Vérifiez attentivement l'adresse e-mail de l'expéditeur avant de répondre ou de partager des informations sensibles.

- Si vous recevez un e-mail prétendant provenir de Gruia Dufaut & Associés mais utilisant un autre domaine, ne répondez pas et contactez-nous directement.

Fermer